Izvor:
16.05.2016 u 18:00
0

MOSKVA POSLALA VOJNE STRUČNJAKE U REGION: Ruski posmatrački letovi iznad Hrvatske i Slovenije

Ruski vojni stručnjaci će od danas do 21. maja iznad Hrvatske i Slovenije obavljati posmatračke letove.

Posmatrački letovi obavljaju se u okviru Ugovora o otvorenom nebu, rekao je šef Kancelarije za praćenje i primenu sporazuma ruskog ministarstva odbrane, Sergej Riškov.

"Posmatrački letovi će se obavljati od 16. do 21. maja iz vazdušnih oblasti na otvorenom nebu u Zagrebu i Ljubljani, na maksimalnoj udaljenosti od 1.300 kilometara, odnosno 500 kilometara", rekao je Riškov.

Prema njegovim rečima, u okviru posmatračkih letova, hrvatski i slovenački eksperti će u avionima pratiti usaglašenost sa dogovorenim parametrima za let i upotrebu posmatračke opreme.

Ugovor o otvorenom nebu je potpisan u martu 1992. godine i postao je jedan od glavnih mera za izgradnju poverenja u Evropi posle Hladnog rata. On je stupio na snagu 1. januara 2002. godine, a trenutno ima 34 države-članice, uključujući Rusiju i većinu članica NATO-a. Sputnjik navodi da je Turska zabranila Rusiji posmatračke letove.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/Kataeb_Eng

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter