Izvor:
12.05.2016 u 02:54
0

MAKEDONIJA:VMRO-DPMNE odlučila da ide na izbore

Vladajuća makedonska stranka VMRO DPMNE odlučila je da učestvuje na izborima raspisanim za 5. jun i do kraja roka, koji ističe večeras u ponoć, podneće izborne liste sa kandidatima, prenose makedonski mediji.

Portparol Ivo Kotevski je objasnio da je ovakva odluka doneta na sednici Centralnog i Izvršnog komiteta partije, prenosi makedonska tv Telma. Ostale tri velike partije – Socijaldemokratska stranka (SDSM) i albanske Demokratska unija za integraciju (DUI) i Demokratska partija Albanaca (DPA), neće učestvovati na izborima.

DUI i DPA, dve vodeće albanske stranke u Makedoniji, najavile su ranije danas da će se pridružiti bojkotu parlamentarnih izbora zakazanih za 5. jun, u znak protesta protiv "kontrole vladajuće stranke nad državnim organima i medijima", čime su pojačali sumnju da će izbori biti održani.

DUI, partner u koalicionoj vladi, izjasnila se da "neće prijaviti kandidata do kraja roka", prenosi Rojters. Opoziciona DPA je potvrdila ranije izjave da "uslovi za fer i demokratske izbore 5. juna nisu ispunjeni i da zato neće učestvovati na njima".

Opoziciona Socijaldemokratska stranka je već ranije najavila da će bojkotovati izbore, dok "ne bude omogućeno slobodno i fer glasanje".

Izvor:Tanjug
Foto: Twitter/proletnav

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter