Izvor:
11.05.2016 u 01:28
0

SLOVENIJA dobija zakon o DRONOVIMA

Slovenačko ministarstvo infrastrukture izradilo je nacrt propisa o bespilotnim letelicama ili dronovima, a taj dugo očekivani dokument određuje opšte tehničke i operativne uslove za bezbednu upotrebu i rukovanje.

Odredbe propisa se odnose na dronove do 150 kilograma koji se ne koriste za vojne ili bezbednosne svrhe. Dronovi će biti podeljeni u tri kategorije po težini – do pet kilograma, između pet i 25 kilograma i između 25 i 150 kilograma.

Nacrt takođe deli čovekovu okolinu u kojoj se puštaju dronovi u četiri grupe zavisno od prisustva objekata i ljudi, prenosi slovenačka agencija STA.

Vlasnici ili oni koji rukuju dronovima moraće da zaključe polisu osiguraganja za dronove u skladu sa propisima o saobraćajnom osiguranju, a biće potrebne i dozvole za korišćenje radio frakvencija.

Izvor:Tanjug
Foto: Twitter/Supply Chain Digital

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter