Izvor:
05.12.2019 u 20:43
0

ŠKORO NAPAO PUPOVCA: Zasmetao mu plakat na ĆIRILICI!

Hrvatski predsednički kandidat Miroslav Škoro kritikovao je na Fejsbuku plakate na kojima su u okviru kampanje Srpskog narodnog veća (SNV) njegovo ime i slogan napisani na ćirilici, a pritom je napao i predsednika SDSS-a Milorada Pupovca.

Škoro je na Fejsbuku napisao da je Pupovac prepisao ćirilicom slogane troje predsedničkih kandidata.

Navodno, to radi u sklopu kampanje ''Da se bolje razumemo''. Hrvati i Srbi puno bi se bolje razumeli da Milorad Pupovac od svega ne radi etnobiznis – napisao je Škoro.

On je dodao da je oglasni prostor prilično skup, a on to, kako kaže, dobro zna jer ga plaća iz svog džepa, "pa bi valjalo saznati otkud Plenkovićevom koalicionom partneru novac za ovakvu rasipnost".

Srpsko narodno veće (SNV) odlučilo je da slogane predsedničkih kandidata iskoristi za promovisanje ćirilice, pa će se tako u okviru kampanje "Da se bolje razumijemo" u Zagrebu, Splitu i Rijeci naći plakati s predizbornim sloganima Kolinde Grabar Kitarović, Zorana Milanovića i Miroslava Škore na ćiriličnom pismu.

Kampanju "Da se bolje razumijemo", SNV je pokrenulo pre dva meseca s ciljem skidanja stigme s ćirilice i srpskog jezika.

Izvor: Tanjug
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter