Izvor:
03.12.2019 u 18:40
0

MAKLJAŽA U KAMPU ZA MIGRANTE Policija donela drva, a onda je nastao haos!

Grupa migranata fizički je napala nekoliko policajaca, potom je stiglo pojačanje Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona, a novinari su udaljeni iz kampa.

Prava drama se odvijala nakon što je u kamp Vučjak stigao kamion sa drvima kao pomoć migrantima za hladne dane. Međutim grupa migranata je u tom trenutku legla pod kamion u znak protesta.

Kada je policija pokušavala da uspostavi red, migranti su fizički napali policajce zbog čega su dva migranta privedena, a policajci su zapretili da će upotrebiti silu.

Situacija na Vučjaku je situacija izrazito napeta i da bi mogla eskalirati iako trenutno nema incidenata. Nakon napada, policija je udaljila sve medijske ekipe iz kampa.

Migranti su danas odbili hranu i vodu u znak protesta jer su nezadovoljni nehumanim uslovima u kampu Vučjak. oni kažu da ne žele da idu u nove kampove u BiH već žele da idu ka zemljama Evropske unije.

Komesarka za ljudska prava Savet Evrope Dunja Mijatović je danas poručila da je kamp Vučjak neprihvatljiv za život migranata i pozvala na njegovo hitno zatvaranje.

Životni uslovi u kampu dodatno su pogoršani nakon što je sinoć počeo da pada sneg.

Izvor: kurir.rs
Foto: Youtube Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter