Izvor:
02.12.2019 u 16:41
0

DECA SE VRAĆAJU U KLUPE: Kraj štrajka u Hrvatskoj!

Posle 37 dana štrajka i višednevnih maratonskih pregovora vlade i sindikata obrazovanja, dogovor je danas postignut, a očekuje se da će škole već sutra ponovo početi da rade.

Nakon jučerašnjih šest sati pregovora, današnji sastanak premjera Andreja Plenkovića sa sindikatima je trajao samo sat vremena, a onda je postignut kompromis.

BOGATI VOĐA ŠTRAJKA PROSVETARA: Ima vilu sa bazenom! ON je zvezda protesta!

Plenković je izjavio nakon pregovora sa predstavnicima prosvetnih sindikata da je postignut dogovor koji će omogućiti prekid štrajka od sutra ujutro i da od sutra kreće normalno odvijanje nastave u celoj Hrvatskoj.

Reč je, rekao je, o kvalitetnom kompromisu postignutom u interesu dece, učenika, roditelja, nastavnika i normalanog funkcionisanja sistema obrazovanja.

Vlada je "u trokoraku", kako je rekao premijer, ponudila sindikatima rast koeficijenata sledećom dinamikom: tri posto od 1. janura, dodatnih jedan posto od 1. juna iduće godine i još dva posto od 1. januara 2021, prenela je Hina.

Izvor: kurir.rs/Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter