Izvor:
13.11.2019 u 13:19
0

POHAPŠENI ZBOG NELEGALNIH DIPLOMA: SIPA u AKCIJI osumnjičila 58 ljudi! HAOS U BIH! (FOTO)

Službenici Tužilaštva Unsko-sanskog kantona u saradnji sa SIPA sproveli su danas akciju "Pero" koja je rezultat višemesečne istrage o nelegalnom izdavanju diloma, koja je obuhvatila čak 58 fizičkih i pravnih lica.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su od 2014. godine na području Federacije BiH, ali i dela Republike Srpske, pronalazili osobe i nezakonito im pribavljali različite sertifikate i diplome, od osnovne škole do visokoškolskih ustanova, čime su oštetili budžet za blizu 200.000 KM (100.000 evra) neplaćenog poreza.

Prema rečima portparola Tužilaštva USK Irene Marjanović-Čavkić, osumnjičeni su stekli višemilionsku korist, a nelegalno stečenim novcem su kupovali nekretnine kako bi ga legalizovali.

Kako je rekla, oni su pribavili više hiljada nezakonitih diploma.

Pripadnici SIPA su danas izvršili pretrese na 12 lokacija širom BiH i uhapsili više osoba nad kojima će biti izvršena kriminalistička obrada te će biti predati dalje u nadležnost tužilaštva.

U opsežnoj policijskoj akciji je uhapšen i bivši delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH i nekadašnji generalni sekretar političke stranke A-SDA Admir Hadžipašić. On je vlasnik Centra za obrazovanje odraslih VITA plus Cazin. Ova ustanova osnovana je 22. januara 2014. godine i poseduje odobrenje za rad koje je izdalo Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK.

Izvor: Kurir
Foto: instagram/printscreen/sipainstagram

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter