Izvor:
22.10.2019 u 15:21
0

HRVATSKA JE POSTIGLA VELIKI USPEH: Plenković još nije precizirao kad će se ući u šengenski prostor! (FOTO)

Hrvatski premijer Andrej Plenković ocenio je danas da je odluka Evropske komisije da je Hrvatska ispunila sve uslove za ulazak u šengenski prostor još jedan veliki evropski uspeh Hrvatske, ali nije precizirao kada bi ta zemlja mogla da uđe u šengenski prostor.

Ne želeći da spekuliše o datumu Plenković je rekao da nije realno da se to desi za vreme predsedavanja Hrvatske EU.

– Mi smo u tehničkom pogledu danas dobili objektivnu verifikaciju jedine institucije koja je za to zadužena o tome da smo spremni – rekao je Plenković.

Kako je naveo uspeh je i što Hrvatska nema dodatni mehanizam nadzora za ulazak u Šengen, koji su imale Rumunija i Bugarska.

Evropska komisija ocenila je danas da Hrvatska ispunjava kriterijume potrebne za ulazak u šengenski prostor i pozvala Savet EU da je uključi bez unutrašnih graničnih kontrola.

Izvor: Tanjug
Foto:
Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter