EVROPSKA UNIJA POZIVA: Što pre formirati vlast!

 

Ministri spoljnih poslova zemalja članica Europske unije su u Luksemburgu ponovno pozvali odgovorne u Bosni i Hercegovini da što pre uspostave vlast na državnom nivou i u Federaciji BiH.

- Ističemo nedvosmislenu predanost evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine kao jedinstvene, ujedinjene i suverene zemlje. Uzimajući u obzir da od prošlogodišnjih opštih izbora u BiH još nisu formirane vlade na državnom nivou, kao i u Federaciji, Savet ponavo poziva BiH da bez odlaganja uspostavi vladu kako bi počela da radi u interesu svih građana - kaže se u zaključcima Saveta za spoljne poslove.

Bosna i Hercegovina još nema vladu, iako su izbori održani pre godinu dana.

Savet je potvrdio i spremnost EU da u ovoj fazi nastavi da sprovodi izvršni mandat operacije EUFOR Altea u pružanju podrške vlastima BiH da očuva sigurno okruženje pod obnovljenim mandatom UN-a.

- Kao deo opšte EU strategije za BiH, Savet EU potvrđuje spremnost da nastavi izvršni mandat Operacije Althea u cilju podrške vlastima BiH da održe bezbedno okruženje pod obnovljenim UN mandatom - navodi se u zaključcima.

Savet EU pozvao je BiH da uz pomoć međunarodne zajednice ubrzaju svoje napore usmerene na odlaganje municije, oružja, viška eksplozivnog materijala i deminiranje.

 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Vruća stolica
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro