KINESKA KOMPANIJA ĆE INVESTIRATI U SEVER CRNE GORE: Gradi se hotel na Žabljaku!

Kineska kompanija U-Tour zainteresovana je za investiranje u sever Crne Gore, pre svega na Žabljaku.

Tu želi da gradi hotel po standardima hotelskog lanca Marriot, saopšteno je na sastanku premijera Duška Markovića i predsednika U-Toura Feng Bina.

Feng je kazao da je kineska turistička industrija veoma zainteresovana za sever Crne Gore. On je naveo da u Crnu Goru godišnje dođe od 40 do 50 hiljada kineskih turista, a očekuje se da se taj broj u narednih pet godina učetvorostruči. Feng smatra, sa obzirom na broj kineskih turista koji posećuju Crnu Goru, da je pametna ideja imati hotele u tom delu države.

- Na sastanku Markovića i Bena saopšteno je da je kompanija U-Tour zainteresovana za investiranje u sever Crne Gore, pre svega na Žabljaku, gde želi da gradi hotel od 100 soba po standardima hotelskog lanca Marriot- naveli su iz vladine službe za odnose sa javnošću.

Marković je kazao da će vlada stvoriti pravne pretpostavke kako bi namera U-Toura da gradi hotel na Žabljaku mogla da se realizuje.

- Program moje vlade usmeren je pre svega na sever koji je danas veliko gradilište. Kroz kapitalni budžet jako puno ulažemo u ukupnu infrastrukturu – putnu, energetsku, komunalnu, socijalnu-  rekao je Marković.

Konstatujući da u Crnoj Gori do sada nije bilo direktnih kineskih investicija i da su kineske kompanije prisutne kao izvođači radova na kapitalnom projektu auto-puta, Marković je pozdravio interesovanje i nameru investiranja u turizam.

U-Tour je najveća privatna turistička kompanija u Kini, a pored turizma bave se i međunarodnim finansiranjem i ulaganjem u hotelske kapacitete. Grupacija je investirala u hotele u Japanu, Norveškoj, Švajcarskoj, a u svom vlasništvu imaju veliki broj turističkih agencija širom Evrope.

 

Izvor: B92
Foto: YouTube/ Booksy/ Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro