Izvor:
14.09.2019 u 18:33
0

BiH: Da li će se Republika Srpska otcepiti?!

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je BiH moranje za Srbe, koji su spremni da čuvaju mir, ali ne i da trpe torturu bošnjačke političke elite.

Dodik je novinarima u Beogradu rekao da će u Republici Srpskoj veoma dobro pročitati deklaraciju SDA, koja bi danas trebalo da bude usvojena na Kongresu stranke, a u kojoj se, između ostalog, navodi da je primarni i dugoročni cilj SDA Republika BiH.

On je poručio da nikakve Republike BiH nema i da, što se tiče Srba postoji samo Republika Srpska.

Ukoliko je njima dozvoljeno da nešto takvo rade, onda je sasvim normalno da mi smatramo da je nama dozvoljeno da se bavimo pitanjem samoopredjeljenja do otcepljenja. Dakle, nemamo ni jedan razlog da budemo sa drugima koji nas ne žele i koji ne žele da prihvate te realnosti – rekao je Dodik.

Dodik je ukazao da SDA već dugo negira BiH i da bi Bošnjaci hteli "BiH po svome".

On je ponovio da je izvorište deklaracije SDA.

Islamska deklaracija njihovog tvorca Alije Izetbegovića, koja je jasno ukazala na koji način i šta treba da rade – navodi se.

Ovo je samo jedna faza onoga što oni krajnje žele da urade, ali nema BiH bez Republike Srpske. Niko valjda nije dovoljno lud, naivan i blesav da pomisli da bi neko samo ukinuo Republiku Srpsku. Oni je sigurno ne mogu ukinuti jer nemaju ni razloga, ni mogućnosti da to učine", rekao je Dodik.

On je naglasio da BiH održava međunarodni faktor, a razjedinjava ovo što radi SDA.

Nama nije uopšte jednostavno prihvatiti da se nalazimo u BiH, ali prihvatamo dejtonsku BiH. Oni očigledno nisu hteli ni da vide, ni da čuju, ni da održe Republiku Srpsku i to mi znamo – rekao je Dodik.

Dodik kaže da u takvoj konstalaciji BiH nema nikakve budućnosti, jer je mesto trpljenja za sve, očigledno i za Bošnjake koji su nezadovoljni.

On je dodao da su, sa druge strane Srbi zadovoljni Republikom Srpskom i oni će je voditi tako da Srpska u svakom trenutku bude spremna za svoj samostalni put.

Izvor: B92
Foto: Twitter/Grad Bijeljina

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter