Izvor:
06.09.2019 u 15:25
0

ŠEFIK DŽAFEROVIĆ: Han treba da razgovara sa Dodikom

Bošnjački član Predsedništva BiH, Šefik Džaferović, rekao je danas da njegov hrvatski kolega, Željko Komšić i on, nisu prihvatili odlazak u Brisel, jer za neformiranje vlasti u BiH, tvrdi, nisu odgovorni oni, već srpski član tog tela Milorad Dodik.

On kaže da je zahvalan komesaru za evropsku susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesu Hanu na pokušajima da se formira vlast u BiH, ali problem je, tvrdi, u Miloradu Dodiku i njegovoj politici.

Tvrdi takođe da Komšić i on nisu odbili susret sa Hanom, već da su, kako kaže, jasno poručili da ne žele "bez prethodnog dogovora i zajedničkog stava da putuju u Brisel, jer bi taj sastanak doživeo neuspeh".

– Nije problem u Džaferoviću i Komšiću, već u Dodiku. On je taj koji ne poštuje zakone ove države i popuštanje njemu i njegovog politici odvelo bi državu u anarhiju – rekao je Džaferović pre početka sednice GO SDA BiH, preneli su sarajevski mediji.

Kazao je i da su Komšić i on napisali pismo u kojem su Hanu predočili da treba da razgovara sa Dodikom.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter