Izvor:
24.10.2016 u 00:11
0

PRVI ČOVEK HRVATSKOG PARLAMENTA NAJAVIO: Poslanicima kazna 200 evra za nedolazak u Sabor

Predsednik Hrvatskog sabora Božo Petrov poručio je danas da će poslanici, koji ne budu dolazili na posao u parlament, a posebno na glasanje, biti kažnjeni u visini iznosa tri putna naloga, odnosno 200 evra.

Petrov je nprihvatljivim ocenio da je Sabor prazan, a poslanici primaju platu od 16.000 kuna (oko 2.130 evra) i najavio da će poslanici biti kažnjeni u visini tri putna naloga (oko 1.500 kuna ili 200 evra) ako ne dolaze na posao, odnosno u Sabor.

Petrov je, u emisiji HRT-a "Neđeljom u 2", naglasio da time želi da natera poslanike da dolaze na posao, ali i dodao da bi put do toga mogao da bude dug, prenosi Hina.

On je precizirao da bi trebalo promeniti puno zakona da bi poslanici mogli da budu kažnjeni zbog nedolaska u Sabor.

Petrov smatra da bi disciplinovanje poslanika trebalo, pre svega, da bude dužnost šefova poslaničkih klubova.

On je kazao da je, u kažnjavanju nedolaska poslanika na posao, njegova stranka "Most" pristala na kompromis, jer je HDZ-ov argument bio da će "loše" poslanike kazniti birači, tako što ih na sledećim izborima neće birati.

"Želimo da saborski zastupnici dolaze na svoje radno mesto. Oni poslanici koji ne budu dolazili, a posebno na glasanje biće kažnjeni u visini iznosa tri putna naloga", rekao je Petrov.

Tanjug
Foto: Twitter / Božo Petrov

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter