Izvor:
20.08.2019 u 05:11
0

HRVATSKA: Oskrnavljen spomenik!

Spomenik Prvom splitskom partizanskom odredu u splitskom kvartu Plokite poliven je crnom bojom, a policija utvrđuje da li je reč o oštećenju tog spomenika ili samo o polivenoj crnoj boji koja se može oprati.

Portparol Policijske uprave splitsko-dalmatinske Ana Čepić rekla je da je policija od jednog građanina dobila informaciju da je spomenik Prvom splitskom partizanskom odredu poliven crnom bojom.

Splitski SDP je polivanje spomenika crnom bojom ocenio kao "istorijsku perverziju" jer se, kaže, spomenik odnosi na one koji su se borili i dali živote da "Split bude hrvatski, a ne italijanski grad".

Puno veći problem od crne boje kojom je oštećen spomenik jeste društveno crnilo koje toleriše i podstiče državna i lokalna vlast, a iz kojeg proizlaze ovakve manifestacije anti-antifašizacije – navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik splitskog SDP-a Goran Kotur.

Izvor: Alo.rs
Foto: Wikipedia/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter