Izvor:
15.08.2019 u 16:47
0

SARAJEVO: Ivancov ozbiljno zabrinut stanjem u BiH!

Ambasador Rusije u Sarajevu, Peter Ivanocov, izjavio je danas na Jahorini da je ozbiljno zabrinut za sanje u BiH.

Ivancov je, nakon razgovora sa srpskim članom Predsedništva BiH, Miloradom Dodikom rekao da je ozbiljno zabrinut, jer ni deset meseci nakon izbora ne funkcijuše institucije na nivou države, što dovodi u pitanje stabilnost i razvoj zemlje.

On je naglasio da je rešenje u formiranju Saveta ministara i da sva sporna pitanje treba rešavati kompromisno nakon formiranja vlasti.

Ivancov je izrazio nadu da je dogovor političkih subjekata u BiH moguć, navodeći da se Rusija, za razliku od pojedinih, ne meša u unutrašnja pitanja ove zemlje.

Na pitanja o članstvu BiH i NATO, Ivancov je odgovorio da je članstvo u međunarodnim organizacijama pitanje za vlasti u BiH.

– Osnov mog rada u BiH je nemešanje u njene poslove, za razliku od nekih mojih kolega. Mislim da BiH, njeni narodi i političari sami mogu odlučiti kako će živeti – poručio je ruski diplomata.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter