Izvor:
15.08.2019 u 16:09
0

POČEO ODSTREL DIVLJIH SVINJA U REPUBLICI SRPSKOJ: Panika zbog afričke kuge!

Zbog pojave afričke kuge svinja u Srbiji, kao i zbog štete na poljoprivrednim usevima koje pričinjavaju divlje svinje u Republici Srpskoj, Ministarstvo poljoprivrede RS propisalo je odstrel divljih svinja.

Propis važi u svim lovištima, a posebno u onima koja se graniče sa Srbijom, prenose banjalučke Nezavisne.

Od odstreljenih divljih svinja uzimaće se uzorci koji će u saradnji s Veterinarskim institutom "Dr Vaso Butozan" biti ispitivani na pojavu afričke kuge svinja, saopšteno je iz Ministarstva.

Istovremeno, u cilju sprečavanja šteta koje pričinjavaju medvedi širom lovišta RS, izdato je obaveštenje da se, bez obzira na vreme lovostaja može izvršiti vanredni odstrel medveda ako predstavlja neposrednu opasnost po život i zdravlje ljudi ili imovinu.

– Napominjemo da se odstrel, kao i mere gajenja, zaštite i korišćenja ove vrste divljači sprovode isključivo u skladu sa zakonskim propisima i planskim dokumentima u lovištu – navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter