Izvor:
08.05.2016 u 01:53
0

PROTESTI U ZAGREBU: Okupljeni zahtevali preimenovanje Trga maršala Tita

Građanska inicijativa Krug za Trg organizovala je deseti put javni skup sa zahtevom za preimenovanje Trga maršala Tita u Kazališni trg, prenose hrvatski mediji, a regionala televizija N1 prenosi procene policije da se na skupu okupilo oko 2.500 ljudi.

Preimenovanjem bi, kako su istakli su učesnici protesta, bila ispunjena rezolucija Hrvatskog sabora o uklanjanju tragova totalitarnih režima.

Predsednik Hrvatskog veća za toleranciju i pomirenje Vladimir Gredelj ocenio je da najveći problemi hrvatskog društva proizlaze iz njegove duboke podeljenosti, koja se ne može prevladati bez odricanja od totalitarnog naslijeđa.

Učesnici skupa su poručili da cene "najavu Domoljubne koalicije da je moguće očekivati promjenu imena Trga", ali da žele da vide stvarnu odluku Gradske skupštine.

Protestovaćemo i naše će se aktivnosti nastavljati, sve dok ime maršala Tita ne bude sklonjeno iz hrvatskih javnih prostora – navedeno je u pozivu na protest.

Anto Kovačević iz desno orijentisane HSP dr. Ante Starčević kazao je juče da je bivši doživotni predsednik SFRJ Josip Broz Tito najveći zločinac 20. veka.

Gostujući na TV Mreži Kovačević je rekao da nijedan trg u Zagrebu ne treba da nosi Titovo ime.

Tito je, prema njegovim rečima bio prevrtljivac, koji je, kako je rekao, pre podne pio rusku vodku sa Staljinom, a poslepodne viski sa Čerčilom.

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/AnnamariaCRO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter