RAMA: Opozicija se poigrava sa sudbinom Albanije!

Albanski premijer Edi Rama izjavio je danas da se opozicija u Albaniji "poigrava" sa sudbinom te zemlje, i ocenio njen poziv na bojkot lokalnih izbora 30. juna kao antinacionalni plan u smeru blokiranja učlanjenja.

Rama je na izbornom mitingu u severnom albanskom gradu Tropoja rekao da opozicija "vrišti" jer sa plaši pravde, koja treba da važi za svakoga kada se budu otvorili pregovori sa Evropskom unijom.

- Oni vrište od straha, osećaju veliki strah od otvaranja pregovora sa EU, jer otvaranjem pregovora sa EU započinje novo poglavlje - kazao je albanski premijer.

Komentarišući odnose s predsednikom Albanije Ilirom Metom, on je rekao da je "Meta preduzeo institucionalno nasilje, i bacao molotovljeve koktele na institucije, Ameriku i Evropu".

Rama je u Tropoji bio dočekan protestom, došlo je do sukoba između demonstranata i policije. Prema navodima medija, o bezbednosti tokom boravka premijera u tom gradu bilo je angažovano preko hiljadu policajaca. 

Osim u Tropoji, Rama je održao izborni miting i u Kuksu.

Albanski Izborni kolegijum pre dva dana nije uvažio odluku predsednika Ilira Mete o odlaganju lokalnih izbora u toj zemlji, te je potvrdio odluku Centralne izborne komisije o održavanju izbora koji su prvobitno bili zakazani za 30. juna.

Politička i institucionalna kriza u zemlji se produbila kada je albanski predsednik Ilir Meta odlučio da odloži izborni proces, rekavši da neće dozvoliti održavanje izbora bez opozicije, i izražio strahovanje o potencijalnim građanskim sukobima usled masovnih protesta opozicije.

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro