Izvor:
30.09.2016 u 16:38
0

BIH: Velika vojna vežba na Manjači

U vežbi "Brzi odgovor 2016", koja će od danas do 5. oktobra biti održana na vojnom poligonu Oružanih snaga (OS) BiH na Manjači kod Banjaluke, učestvovaće više od 750 vojnika sa više od 70 vozila i pratećom opremom, saopšteno je iz EUFOR.

"Vežba će biti kombinovana zajednička obuka OS BiH i njihovih međunarodnih partnera, te godišnja provera sposobnosti EUFOR da rasporedi svoje rezervne snage da bi bile spremne u slučaju da vlasti BiH zatraže njihovu pomoć", navedeno je u saopštenju.

Ovo je prvi put da će EUFOR i OS BiH, zajedno sa vojnicima evropskih zemalja, imati priliku da održe vežbu na nivou bataljona.

Iz EUFOR je saopšteno da će u vežbi učestvovati pripadnici oružanih snaga Velike Britanije, Austrije, portugalske i mađarske čete taktičkih rezervnih snaga EUFOR, te pripadnici NATO misije KFOR.

"Vežba je kulminacija skoro dvogodišnjeg planiranja", navedeno je u saopštenju.

Blic
Foto: assets.publishing.service.gov.uk

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter