Izvor:
13.02.2019 u 10:39
0

NATO ZVANIČNIK: Makedonija punopravna članica NATO do proleća 2020!

Makedonija bi mogla da postane punopravna članica NATO do proleća 2020. godine mada će Alijansa pokušati što više da ubrza proces, rekao je neimenovani NATO zvaničnik na brifingu u sedišu Alijanse u Briselu koji je želeo da ostane anoniman.

Mi očekujemo da će svim zemljama NATO trebati oko 12 meseci da ratifikuju protokol o pristupanju Makedonije tako da bi zemlja mogla da postane članica do sledećeg proleća – rekao je on, prenosi Tas s.

Taj zvaničnik nije mogao da kaže da li će se proces zaključiti pre samita NATO u decembru u Ujedinjenom Kraljevstvu ističući da će to zavisiti od država članica.

U isto vreme, kako je dodao, NATO danas očekuje da primi zvanično pismo Skoplja u kojem ga izveštava da je proces promene imena u Severna Makedonija završen.

Ambasadori 29 članica NATO i Makedonije potpisali su 6. februara protokol o pristupanju. Taj dokument će biti podnet na ratifikaciju članicama Alijanse posle čega će to moći da uradi i Makedonija.

Ovaj proces će, kako se očekuje, biti završen do kraja godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter