Izvor:
08.02.2019 u 16:03
0

NAPUSTILA NAS JE ZVEZDA FILMOVA ,,TOM DŽOUNS“ I ,,SKAJFOL“: Preminuo Albert Fini!

Poznati britanski glumac Albert Fini, zvezda flilmova "Tom DŽouns" i "Skajfol", preminuo je u 82. godini, saopštila je danas njegova porodica.

On je "preminuo mirno nakon kratke bolesti", dok su uz njega sve vreme bili njegovi najbliži, saopštila je porodica, a prenosi agencija AP.

Fini je uspeo da, u karijeri dužoj od pet decenija, izbegne svetla Holivuda, nakon što je 1963. godine stekao svetsku slavu sa glavnom ulogom u filmu "Tom DŽouns". Taj film mu je doneo prvu od pet nominacija za Oskara.

Nakon toga su usledili filmovi: "Ubistvo u Orijent Ekspresu", "Garderober", "Ispod vulkana" i "Erin Brokovič''''.

U kasnijim godinama glumio je u akcionim filmovima, kao što je triler o Džejms Bondu "Skajfol" i u dva filma o Džejsonu Bornu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter