Izvor:
06.12.2018 u 12:02
0

DODIK I CVIJANOVIĆEVA ZAJEDNO DOŠLI DO REŠENJA:Neke stvari se moraju vratiti u ustavne okvire! Povlačimo Srbe iz 16 ambasada!

Sastanak Cvijanovićeve sa Dodikom je održan u Palati Republike.

Tema sastanka je bila zaštitita interesa Republike Srpske u okviru spoljnopolitičkog delovanja BiH, rekla je Cvijanovićeva.

– Odlučili smo da se u skladu sa članom 80. Ustava RS da primenimo da predsednik RS članu Predsedništva dostavlja predloge za ljude koji bi predstavljali RS u spoljnopolitočkoj sferi. Razumem da je teško za državu koja je nesređena iznutra da definiše svoju spoljnu politiku, ali neke stvari se moraju vratiti u ustavne okvire – kaže Željka Cvijanović.

– Izabran sam u RS i treba da zastupam interese RS. U tom pogledu je nezaobilazno usaglašavanje stavova unutar RS. Zato, zbog poštovanja Dejtonskog sporazuma i Ustava BiH, proizilazi i moja obaveza da osnovu kreiranja stavova i politika RS tražim upravo u institucijama RS, i ja cu to predano raditi. Cilj nam je da RS bude vidljiva u okviru politike BiH. Sad je došlo vreme da se rešava i pitanje spoljne politike, pošto ranije to nije bilo moguće. Moj primarni stav biće stav RS i od toga neću odstupati – rekao je predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je rekao će iz ambasada BiH i diplomatsko-konzularnih predstavništava (DKP) sa 16 destinacija odmah biti povučeni srpski kadrovi i na narednoj sednici Predsedništva biti razrešeni.

Cvijanovićeva je istakla da su DKP za koje će Srpska poslati predlog za nova imenovanja Јapan, Bugarska, Izrael, Švajcarska, Kanada, Grčka, Rumunija, Češka, Egipat, Slovenija, Srbija, Crna Gora, OEBS, UN-Njujork, Frankfurt i Istanbul.

Izvor:Kurir
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter