Izvor:
30.08.2016 u 18:34
0

HAOS U CRNOJ GORI: Policija ispred skupštine suzavcem na radnike, kojima država DUGUJE 5,5 MILIONA EVRA!

Bivši radnici KAP-a, kojima država duguje 5,5 miliiona evra za otpremnine već godinu dana, sukobili su se ispred Skupštine Crne Gore sa policijom, koja ih je poprskala suzavcem, pa je nekolicina njih završila u Hitnoj pomoći.

KAP-ovce je predvodio poslanik Demokratskog fronta, Janko Vučinić.

Radnike je ispred parlamenta dočekala policija sa šlemovima, i prenijela im poziv uprave parlamenta da sa jedan od predstavnika radnika sa Vučinićem uđe kod Generalnog sekretara Skupštine Siniše Stankovića.

Radnici su tražili da umjesto jednog u parlament uđe njihov pregovarački tim u kom je četvoro ljudi, a potom je Vučinić unutra pozvao “svakoga ko hoće”.

– Ko hoće, ali mirno, bez nasilja. Ako su oni zaduženi da nas biju, neka biju. Neka svet vidi kako policija bije radničku sirotinju. Hoćemo da uđemo u Supštinu tamo da protestujemo – rekao je Vučinić nakon čega su radnici krenuli s njim prema policiji koja ih je upozorila da prave prekršaj.

Vučinić i radnici nisu poslušali policiju koja ih je zbog toga poprskala suzavcem.

U priču se potom uključio predsednik Skupštine Darko Pajović.

Na njegov poziv, Vučinić i jedan predstavnik radnika ušli su na razgovor. Ishod sastanka je da će do četvrtka čekati odgovor. Do tada će se okupljati ispred parlamenta. S obzirom na to da se ne nadaju rjšenju, za poneđeljak su najavili blokadu saobraćaja prema Bioču, na Smokovcu.

Inače, bivši radnici KPA-a svakodnevno od marta protestuju u Podgorici zbog čega je grad po nekoliko sati dnevno blokiran.

Tanjug
Foto: Twitter/JeromePasanau

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter