Izvor:
28.08.2016 u 20:33
0

ŠIRI SE POŽAR U ULCINJU: Podmetnuo ga Albanac iz Prištine, stiže pomoć iz Srbije u gašenju!

U gašenje požara koji je u subotu planuo u Ulcinju uključen je dromader iz Podgorice, a najavljena je i pomoć iz Srbije, saopštio je Fljamu Selović iz ulcinjske Službe zaštite i spasavanja. Vatra je nastavila da se širi prema Valdanosu, prenosi RTCG.

Osnovno državno tužilaštvo u Ulcinju odredilo je zadržavanje za jednu osobu, za koju se osnovano sumnja da je izazvala požar na Bijeloj gori. Prema nezvaničnim informacijama, uhapšen je Arif Osmani iz Prištine. On je, kako je javila TVCG, nakon svađe uzeo zapaljenu majicu i bacio je u obližnji šumarak.

Selović je saopštio da su ulcinjski, i vatrogasci iz primorskih gradova, kao i Cetinja i Podgorice, bili aktivni na terenu cele noći.

Govoreći o uzroku požara, on je rekao da će policija zvanično dati odgovor na to pitanje.

– Nezvanično, jedna od privedenih osoba je priznala da je zapalila majicu i bacila u borovu šumu – kazao je Selović za RTCG.

Gašenje požara, kako je rekao, otežavaju nepristupačan teren, a priroritet je bila zaštita zaleđa brda, u kojem se nalaze stambeni objekti.

– Požar je i dalje aktivan. Kreće dromader iz Podgorice, a imamo najavu da će stići pomoć, kanaderi iz Srbije ili Italije – kazao je Selović.

On je rekao da su im u gašenju požara pomoć pružile kolege iz Bara, Podgorice, Budve, Cetinja.

– Oni su i dalje sa nama. Ljudi su jako iscrpljeni, ali sva su domaćinstva zaštićena – rekao je Selović, navodeći da zabrinjava najava istočnog vetra.

Povređenih, srećom, nije bilo a Ulcinjani su, uprkos situaciji, uredno snabdeveni strujom i vodom.

Tanjug
Foto:Twitter/Roger P. Frey

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter