Izvor:
28.08.2016 u 19:49
0

SUKOB NA VIDIKU? Crnogorski specijalci postavili MITRALJESKA GNEZDA prema Kosmetu!

Odluka da sajovci obiđu pogranični pojas doneta je na najvišem državnom nivou, nakon što su bezbednosne službe informisane da je moguća eskalacija nemira koje na teritoriji Kosova izazivaju protivnici sporazuma o razgraničenju sa Crnom Gorom.

Na granici između Crne Gore i Kosova pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice u utorak su postavljali mitraljeska gnezda, zbog bojazni od eventualnih sukoba, potvrđeno je iz više izvora u bezbednosnim službama.

Prema pouzdanim saznanjima “Vijesti!, 23. avgusta tridesetak pripadnika SAJ-a, naoružanih dugim cevima, obišli su pogranično područje.

Izvor iz bezbednosnih krugova kazao da su se sajovci predvođeni komandantom Mirkom Banovićem i njegovim zamenikom Milanom Kovačevićem nakon celodnevnog boravka u pograničnom pojasu vratili u Podgoricu.

Odluka da sajovci obiđu pogranični pojas doneta je na najvišem državnom nivou, nakon što su bezbednosne službe informisane da je moguća eskalacija nemira koje na teritoriji Kosova izazivaju protivnici sporazuma o razgraničenju sa Crnom Gorom.

Nakon obilaska napravljen je plan, prema kojem će se, u slučaju potrebe SAJ i Posebna jedinica policije, stacionirati na granici sa Kosovom.

– Naoružani dugim cevima ulazili su i u međuprostor, a mitraljeska gnezda bila su postavljena na karaulama. Prisustvo do zuba naoružanih sajovaca bilo je vidljivo svima koji su tog dana putovali od Rožaja ka Peći- rečeno je “Vijestima” iz više izvora.

Prema nezvaničnim informacijama, specijalci su imali u planu i da kontrolišu vozilo KFOR-a koje je sa teritorije Kosova ušlo u Crnu Goru.

Iz MUP-a nesu želeli da komentarišu ova saznanja o odlasku elitne policijske jedinice u pogranični predeo.

Prema saznanjima “Vijesti”, granicu sa Kosovom i Albanijom i kompletan pogranični predeo nakon imenovanja obišao je ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović.

Više izvora nezvanično je potvrdilo da su crnogorske bezbednosne službe na oprezu.

– Tenzije se očekuju 1. septembra, kada bi Skupština Kosova trebalo još jednom da pokuša da usvoji sporazum. Nakon posete američkog potpredsednika Džosefa Bajdena Prištini strasti su se malo smirile, ali ipak protesti u toj državi se nastavljaju – kazao je sagovornik iz bezbednosnih krugova.

Poslanici više opozicionih partija tvrde da je Crna Gora oštetila Kosovo za 8.000 kvadrata. Međutim, nezavisna međunarodna ekspertska komisija, koju je zatražila doskorašnja predsednica Kosova Atifete Jahjaga, nije pronašla nepravilnosti u procesu razgraničenja. Na granici dveju država 10. avgusta podigle su se tenzije između crnogorske policije i Kosovara nezadovoljnih razgraničenjem. Tog dana u Skupštini Kosova opozicija je bacila suzavac kako bi sprečila glasanje o Sporazumu. Crnogorska policija tada je saopštila da je stanje granične bezbednosti stabilno i da su nastavili sa pojačanim nadzorom državne granice.

Vijesti.me
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter