Izvor:
23.08.2016 u 17:02
0

SVETSKI PRIZNAT PATOLOG SVEDOČIO: Opisao kako su Orićeve snage ubijale Srbe!

U nastavku suđenja ratnom komandantu Naseru Oriću danas je svedočio veštak iz Beograda, doktor Zoran Stanković koji je radio obdukcioni nalaz ubijenog Milutina Miloševića.

Naredno ročište zakazano je za 6. septembar, za kada je najavljeno saslušanje dva svedoka Tužilaštva BiH, javila je RTRS.

Orić i Muhić su optuženi da su 1992. godine u mestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili trojicu zarobljenika srpske nacionalnosti – Slobodana Ilića, Milutina Miloševića i Mitra Savića.

Na ročištu održanom 12. jula, sudski veštak medicinske struke Rifat Kešetović potvrdio je da je tokom sudsko-medicinske obrade posmrtnih ostataka Slobodana Ilića, ubijenog u selu Zalazje 1992. godine, pronašao višestruke prelome lobanje, serijski prelom rebara, kao i prelom desne butne kosti.

Prema mišljenju dr Stankovića smrt Milutina Miloševića najverovatnije je bila nasilna i nastupila je od posledica ustrelne rane iz pištolja u levom podlopatičnom predelu, prenele su banjalučke Nezavisne novine.

– Smrt je sa velikom verovatnoćom nasilna, usled iskrvarenja“, rekao je Stanković koji je izvršio obdukciju posmrtnih ostataka Milutina Miloševića, pronađenog u masovnoj grobnici u Sandićima, i 1993. godine sačinio nalaz.

Stanković je ispričao da su došli na poziv, a da su u okkolini trajali oružani sukobi.

– Bilo je dosta pripadnika policije koji su tražili komandira. Našli smo 14-15 tela, tu je bio i Milošević. Imao je maskirnu bluzu i košulju, imao je oznake komandira policije – naveo je dr Stanković.

Kazao je i da su leševe našli u blizini reke.

Stanković je rekao da su radili parcijalnu obdukciju Miloševićevih ostataka tokom koje su pronašli dve povrede.

Precizirao je da su podlopatičnom predelu našli kružni otvor, te u telu projektil koji pripada municiji kalibra 7,65, što pripada ručnom vatrenom oružju, a druga rana bila je u predelu glave nastala udarcem tupim predmetom kao što su kundak, motka, kamen, cigla i slično, i to najverovatnije dok je Milošević bio živ.

Kazao je i da je nedostajalo stopalo kao i tkiva potkolenica što je verovatno posledica truljenja, odnosno sasušivanja, mumifikacije s obzirom na sastav tla u kojem je Milošević bio ukopan.

– Prvo je nastala strelna povreda, a u drugom aktu je zadobio udarac tupim predmetom“, dodao je Stanković i pojasnio i da je moguće da je napadač bio u uspravnom položaju ili eventualno polusavijen, a oštećeni je čučao ili bio u sedećem položaju, dok je druga mogućnost da je oštećeni bio na nižoj podlozi u odnosu na napadača – naveo je dr Stanković.

Napomenuo je da je telo pogođeno jednim projektilom.

Tokom unakrsnog ispitivanja Orić je pitao Stankovića da li je moguće da je Milošević bio na transporteru, a napadači na obali udaljeni do deset metara i da se tako desila ustrelna rana, te da li je moguće da je pri padu sa transportera na kamen zadobio udarac u glavu.

Stanković je odgovorio da je moguće tako zadobiti povrede kakve su pronašli.

Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter