Izvor:
19.07.2018 u 09:49
0

DAČIĆ: Ukoliko Priština želi kompromis sa Beogradom ne može da postavlja maksimalističke ciljeve kao što je nezavisnost Kosova!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da ukoliko Priština želi kompromis sa Beogradom ne može da postavlja maksimalističke ciljeve kao što je nezavisnost Kosova

"Ako žele da se ide na kompromis svi treba da stavaramo atmosferu za kompromis, a ne da postavljaju maksimalističke ciljeve i zahteve", rekao je Dačić.

Komentarišući dijalog u Briselu i izjave Hašima Tačija on je rekao da je to bila predstava za kosovsku javnost, imajući u vidu da je celo rukovodstvo iz Prištine doslo u Brisel.

"Postoji priča da Tači hoće dijalog i da se zalaže za kompromisno rešenje, ali ga ostali ne podržavaju. Sada je Federika Mogerini pozvala sve njih na sastanak da vidi da li hoće da učestvuju u procesu ili neće", pojasnio je Dačić i dodao da je dobro da se dijalog odvija.

Komentarišući vest da Amerika naoružava kosovske snage bezbednosti, Dačić je rekao da ga to ne čudi jer je reč o starim saveznicim i podseća da Rezolucijom 1244 nije predviđeno da Kosovo ima vojsku i da je jedina vojna sila KFOR.

Šef srpske diplomatije kaže da se takva vrsta pomoći Albancima na Kosovu ne može tumačiti u Srbiji kao prijateljsta i da će to biti tema na sastancima koje naredne nedelje ima sa zvaničnicima američke administracije.

Vlastima u Prištini ipak poručuje da je "Kosovo čedo bivše američke administracije – Klintonove administracije", a da Sjedinjene američke države sada izlaze iz uobičajenog klišea i nemaju poverenje u EU, NATO, UN.

Za predsednika SAD- a kaže da je "vansistemski čovek" i da je tokom izbora imao kritičare i među demokratama, ali i među repuiblikancima, ali da ga je narod podržao.

"Za nas je ključna stvar da dođemo do američke administraciuje i razgovarati sa njima kao što se razgovaralo sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, kako bi se došlo do kompromisa za kosovsko pitanje", rekao je Dačić.

Izvor: Tanjug
Foto: Happytv, tanjug/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter