VUČIĆ: Uz podršku Makrona i Merkel nada postoji!

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u izjavi novinarima ponovio da za stavove u vezi sa pronalaženjem kompromosnog rešenja za KiM, koje je izneo u današnjem razgovoru, ima podršku predsednika Francuske Emanuela Makrona, da se nada i podršci nemačke kancelarke Angele Merkel i da ako to bude tako "onda neka nada postoji".

"Predsednik Makron je za ono što sam govorio rekao - da Aleksandre, to ima smisla. To što govoriš ima smisla", preneo je Vučić novinarima i naveo da francuski predsednik odlično razume i poznaje situaciju.

Pitanje je, međutim, dodao je, da li će Albanci i Srbi biti u stanju to da prihvate.

Naveo je da je svestan rizika koji preuzima i za sebe i za stranku, ali isto tako poručio da ga interesuje samo budućnost i dobrobit Srbije i ništa drugo.

U tom smislu Vučić je rekao da oni koji govore da sve treba da ostane kako je, ne razmišjaju ni o evropskoj budućnosti Srbije, niti o investicijama koje dolaze i koje, priznali to neki ili ne, uz mere koje se preduzimaju donose rast BDP, pad nezaposlenosti, suficit...a čega ne bi bilo ukoliko dođe do nestabilnosti ili sukoba.

Dodao je da bi neki trebalo da pokažu određeni stepen odgovornosti i kažu pošteno da li je Vučić ili neko drugi kriv, ili neki još ranije...

Naveo je i da bi neki da "pokazujemo mišiće", a ostavili su državu bez ijednog "mig"-a, sa 35 tenkova koji su mogli da se pokrenu pre nekoliko godina, sa starim puškama, bez helikoptera...

Poručio je da ni danas kada smo mnogo bolje naoružani i opremljeni nemamo nameru da "pokazujemo misiće", jer Srbija nema nameru da bilo koga napada.

Oni koji izgovaraju da sve treba da ostane kako je sada, to rade samo zbog toga da se ponovo dočepaju vlasti i da mogu da kradu, rekao je Vučić i dodao da je njegov cilj da napravi nešto dobro za Srbiju.

Predsednik Srbije je istakao da je i u Francusku došao ne da nekoga kritikuje, jer to nikada ne radi. 

"Ne radim to što čine neki drugi lideri u regionu. Tako se i može primetiti da me mnogo više cene, jer tražim rešenja, a ne gledam kako da se ponovo bijemo", zaključio je.

 

Izvor: Tanjug
Foto: tanjug/printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Dnevnik
14:30 Posle ručka
16:30 Serija: Suze moje sestre
17:30 Telemaster
18:20 Kviz: Naslovna strana
18:55 Upoznajte parove
21:00 Provodadžija
22:00 Parovi - Parograf
02:30 Parovi - Live