SVAKI PROBLEM REŠAVATI MIRNIM PUTEM: Važno intenzivirati dijalog između Beograda i Prištine!

 

 

 Važno je da se razgovori između Beograda i Prištine nastavljaju, ali i intenziviraju, izjavila je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihalović i dodala da je još važniji dogovor dve strane da će se svaki problem rešavati mirnim putem. 

- Nadam se da će Priština to poštovati - rekla je Mihajlović komentarišući nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, kome su prisustvovali sprski predsednik Aleksandar Vučić i kosovski predsednik Hašim Tači.

Prema njenim rečima, nastavak dijaloga je bitan kako za ljude koji žive u južnoj srpskoj pokrajini, tako i za budućnost dijaloga.

- Važno je i da intenziviramo dijalog između Beograda i Prištine, jer je došlo vreme da to pitanje rešimo zbog budućnosti Srbije - ocenila je Mihajlović. 

 Upitana da prokomentariše izjave opozicije o mogućem referendumu i špekulacijama koje će pitanje biti postavljeno pred naciju, Mihajlović je rekla da opozicju ne bi da komentrariše, jer su to, kaže, ljudi koji su nekada vodili Srbiju i koji su stvorili dosta problema, koje danas treba popraviti, "kako bismo od ništa, dobili nešto".

- To ''ništa'' nisu rezultati politike ove Vlade, već prethodnih vlada - naglasila je Mihajlović.

Istakla je da će se predsednik Srbije "sigurno u nekom trenutku obratiti naciji", a da je trenutno rano prognozirati na koji će način biti realizovan referendum.

- Hajde da vidimo kako će ići razgovori sa Prištinom, da li će se intezivirati, da li će se dogovori poštovati, a dogovor je da se sve rešava mirnim putem - zaključila je Mihajlović.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Happytv.rs

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Dnevnik
14:30 Posle ručka
16:30 Serija: Suze moje sestre
17:30 Telemaster
18:20 Kviz: Naslovna strana
18:55 Upoznajte parove
21:00 Provodadžija
22:00 Parovi - Parograf
02:30 Parovi - Live