MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Otvaranje poglavlja važno za privredu i ulagače!

 

 

 Otvaranje novih poglavlja u procesu pregovora sa EU je od velike važnosti za Srbiju, jer je usklađivanje srpskog zakonodavstva sa standardima EU jedno je od prvih pitanja svakog investitora koji dolazi iz Evrope, izjavila je potpredsednica Vlade i ministarska građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

- Za Srbiju je značajno da uskladi svoje zakone sa evropskim, nevezano da li je reč o infrastrukturi ili nekoj drugoj oblasti, to je pitanje svakog investitora, pored brizine, načina i uslova poslovanja, kao i postojanja dobre infrastrukture - rekla je Mihajlović komentarišući današnje otvaranje dva nova poglavlja za Srbiju u Luksemburgu.

Naime, reč je o Poglavlju 33 - finansijske i budžetske odbredbe i Poglavlju 13 - ribarstvo.

- Nema dileme da je naš strateški interes članstvo u EU, ali pre svega standardi EU - naglasila je Mihajlović nakon sastanka sa delegacijom poslovnog udruženja "Pokret francuskih kompanija" - MEDEF.

 Kaže da je tokom sastanka sa francuskim privrednicima bilo reči o signalizaciji i pruzi Beograd-Budimpešta i dodala da iako su izvori finansiranja tog projekta različiti, svi ugovori, i sa kineskim i sa ruskim partnerima, u skladu su sa EU. Ona je ukazala i da je svaki zakon koji se usvoji u srpskom parlamentu u potpunosti usklađen sa standardima EU.

- Svaki naš zakon, pored svih naših ministarstava i institucija koje to proveravaju, odlazi u Evropsku komisiju, koja, takođe, daje svoje mišljenje i dok se ne usaglasimo u svemu ti zakoni nisu u parlametnu - rekla je ministarka.

Šarl Paradi, predsednik Francusko-srpskog poslovnog saveta, saglasio se sa ministarkom da je usklađivanje zakonodavstva između Srbije i EU važno za privrednike koji posluju u Srbiji.

- Kada zakonodavstvo bude u potpunosti usaglašeno sa EU, doprineće jačoj pravnoj sigurnosti preduzećima, a ugovori će biti bolji - zaključio je Paradi.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/INFOSRB

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Dnevnik
14:30 Posle ručka
16:30 Serija: Suze moje sestre
17:30 Telemaster
18:20 Kviz: Naslovna strana
18:55 Upoznajte parove
21:00 Provodadžija
22:00 Parovi - Parograf
02:30 Parovi - Live