ZAVRŠEN SASTANAK U BRISELU! Vučić: Stvari se moraju rešavati mirnim putem!

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle sastanka sa Hašimom Tačijem i Federikom Mogergini da je dogovoreno da svi problemi moraju da se rešavaju u miru.

Nakon završetka trilateralnog sastanka u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa predsednik Srbije je rekao da je od najveće važnosti da se svi problemi rešavaju u miru i sa poštovanjem.

- Imali smo još od jutros, zvanične razgovore koje su i vaše kamere mogle da snime. Nekoliko stvari smo postiligli koje su veoma važne za Srbe sa Kim. Da svi problemi moraju da se rešavaju u miru, poštujući jedne druge i garantujući bezbednost građana. To je veoma važno da ne bismo imali Bljesak i Oluju na leto - rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da su neka pitanja otvorena i da bez naroda neće donositi nikakve odluke:

- Razgovarali smo o pokušaju da se usresredimo na dijalog i da pokažemo da možemo da razgovaramo i krenemo u rešavanje problema. Nisam preterani optimista, ali smo neka pitanja otvorili. Želimo da pokušamo da pronađemo rešenje i da nastavimo da razgovaramo.  Svakako da ću se u narednom periodu obratit naciji, kada budem video da li imamo nekakvu šansu da napravimo neku vrstu kompromisnog rešenja, koju neću potpisati, nego ću sa tim izaći pred narod koji će oldučiti sve. Boriću se za normalnu budućnost Srbije.

On je dodao da je bitno da se nastavi sa razgovorima:

 - Dolaziće predstavnici Evrope u Beograd, a isto tako ćemo mi ići u Brisel češće. Ono što tražimo jeste da imamo nešto, a ne ništa - završio je Vučić

Moguć i sastanak u četiri oka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski predsednik Hašim Tači sastali su se najpre odvojeno sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini nakon čega je usledio trojni sastanak.

U pitanju je uobičajan format da se dve strane u dijalogu prvo bilateralno sastanu sa EU posrednikom, nakon čega sledi i trilateralni sastanak.

Kako javlja dopisništvo RTS iz Brisela, moguće je da se kasnije u toku dana organizuje odvojeni susret Vučića i Tačija bez posrednika.

Kurir
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Dnevnik
14:30 Posle ručka
16:30 Serija: Suze moje sestre
17:30 Telemaster
18:20 Kviz: Naslovna strana
18:55 Upoznajte parove
21:00 Provodadžija
22:00 Parovi - Parograf
02:30 Parovi - Live