Izvor:
22.06.2018 u 12:15
0

VUČIĆ U DIMITROVGRADU: „Boriću se za svakog od vas bez obizra da li pripadae bugarskom ili srpskom narodu“!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov bugarski kolega Rumen Radev položili su kamen temeljac za spomenik "Sveti Kirilo i Metodije", koji će biti postavljen na dan početka nove školske godine u istoimenoj gimnaziji u Dimitrovgradu.

– Mi smo ovde danas da bismo pokazali kakvi odnosi Srbije i Bugarske treba da budu u budućnosti. Vi koji živite u Srbiji znate da govorim ono što mislim i da se nikome ne dodvoravam. Naš je posao da gradimo najbolje odnose sa Bugarskom. Bugari su naša braća i treba da sarađujemo na najbolji način – rekao je Vučić.

Vučić je ponovo pozvao Bugare koji žive u Srbiji da čuvaju bugarski jezik, bugarsku kulturu, te da vole svoj narod i bugarsku državu, ali i svoju državu, državu u kojoj žive, Srbiju.

– Pozivam vas da to tako činite. Molim vas samo da volite i poštujete i državu Srbiju. To je sve što vas molim. Pošto sam čovek koji voli da rešava konkretne probleme, mediji na bugarskom jeziku imaće tri puta veću podršku – rekao je Vučić koji je najavio i nova ulaganja u putnu i drugu infrastrukturu.

Kazao je i da će se rešiti pitanje prezimena, te da će ubuduće, recimo, pripadnica bugarske nacionalnosti ukoliko se sada preziva Georgiev, biti Georgieva, što je dočekano burnim aplauzom prisutnih na svečanosti povodom polaganja kamena temeljca.

– To ćemo završiti u narednih nekoliko dana – rekao je predsednik i poručio da se prave bolji uslovi za život svih građana Srbije, te da će sa povećanjem životnog standarda biti osigurana bolja budućnost.

On je građanima Dimitrovgrada zahvalio na ogromnoj podršci, podsetivši da su i on i Radev ubedljivo pobedili na izborima uz podsećanje da u tom gradu živi dosta stanovnika sa dvojnim državljanstvom.

– Hvala vam na tome. Boriću se za svakog od vas bez obizra da li pripadae bugarskom ili srpskom narodu. Uvek ćete moći da računate na pomoć srpske države – istakao je predsednik Srbije.

Radev je poručio da je danas istorijski dan za dve zemlje, da je uveren u srpsko-bugarsko prijateljstvo, a predsedniku Vučiću zahvalio na ličnom angažovanju za prosperitet u regionu.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter