Izvor:
22.06.2018 u 11:31
0

U BRISELU VUČIĆ BRANI POZICIJE SRBIJE: „Još jedna borba za našu zemlju i narod, uz poštovanje druge strane i uz želju da se postigne rešenje“!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će u nedelju, na nastavku dijaloga sa Prištinom biti teško, ali da će Beograd braniti poziciju Srbije, boriti se za svoju zemlju i narod, i zalagati se za kompromis. Biće to, ističe, još jedna prilika da se čuje naša pozicija, još jedna prilika za borbu za našu zemlju i narod, uz poštovanje druge strane i uz želju da se postigne rešenje.

Vučić je, u Dimitrovgradu, na pitanje novinara da li će Srbija rešiti pitanje pasoša, jer Srbi sa KiM ne mogu da putuju bez viza, odgovorio da postoji taj problem, ali da je Brisel to u više navrata zaustavljao.

– Nadam se da ćemo pronaći rešenje. Najveći broj ljudi je to rešio prijavama na nekom drugom mestu. Gledamo kako da pronađemo tehnička rešenja za to pitanje – objasnio je on.

Na konstataciju da sve više mladih Srba odlazi sa Kosova i Metohije, Vučić je rekao da Srbija čini što može, između ostalog i dovođenjem investitora, ali da je i to teško zbog nepostojećeg bezbednog pravnog okvira.

– Mi inače više od 500 miliona evra izdvajamo godišnje za svoje stanovništvo na KIM. Znamo da oni to cene i znaju – rekao je on.

Vučić je ukazao da država radi na tome da zadrži srpsko stanovništvo na KiM i kroz projekte kakvo je naselje „Sunčana dolina“.

– Međutim, mladi ne odlaze samo sa Kosova, već i iz Beograda, i drugih delova Srbije. Zato je važno da što pre, po životnom standardu pristužemo druge – naglasio je on.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/predsednikrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter