Izvor:
22.06.2018 u 11:22
0

HITNO UPOZORENJE METEOROLOGA: Snažno nevreme pogodilo Beograd, bujice vode tekle prestonicom, na snazi narandžasti meteo-alarm!

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da će narednih sati na području Beograda, na potezu od Beograda do Zrenjanina i na severu Šumadije biti jaki plluskovi, grmljavina i ponegde grad.

Količine padavina biće od 20 do 30 mm i sa tendencijom premeštanja ka Pomoravlju i dalje na jug i istok Banata, navodi se u hitnom upozorenju RHMZ. Na teritoriji cele Srbije na snazi je narandžasti meteoalarm zbog obilnih padavina, grmljavine i olujnog vetra. Narandžasti meteo-alarm označava opasne vremenske prilike.

Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Voda je preplavila ulice u Beogradu, a društvene mreže zatrpali su snimci potopa iz raznih delova prestonice. U Terazijskom tunelu došlo je do izlivanja vode, što je znatno usporilo saoraćaj. U Beogradu se u trenutku smračilo, pa je tako u 10 časova bio mrak kao da je noć. Jaka kiša praćena grmljavinom već je jutros pala i izazvala kolaps u saobraćaju u prestonici.

Na ulicama su se pojavili potoci, a kanalizacioni odvodi ne mogu da prime količinu vode koja i dalje pada.

Izvor: Tanjug/Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter