Izvor:
22.05.2018 u 18:57
0

Joksimović: Stigla nam je nova poruka iz Berlina!

Politika proširenja nije za neke članice EU popularna tema, ali da će svakako pojedinačni napredak država u procesu biti vrednovan.

To je srpskoj ministarki zaduženoj za evropske integracije Jadranki Joksimović rekao član odbora nemačkog Bundestaga za odnose sa EU Manuel Saracin.

Kako je saopštio kabinet ministarke, Joksimović i Saracin su saglasni da reforme u poglavljima 23 i 24, koja obuhvataju oblasti reforme pravosuđa, borbe protiv kriminala i korupcije, manjinskih prava, medijskih sloboda od velikog značaja za proces EI, ali pre svega za modernizaciju i ukupan napredak države.

Oni su ocenili da je prošlonedeljni Samit u Sofiji, uprkos brojnim izazovima i novim temama koje se pojavljuju i u EU, ipak poslao poruku o evropskoj perspektivi regiona, kao i da su povezivanje i saradnja u regionu vrednosti na kojima insistira i Srbija – jer bez njih nema mira, napretka i stabilnosti regiona.

Jadranka Joksimović je zahvalila Nemačkoj – važnom strateškom partneru Srbije, na pomoći i podršci u procesu pristupanja.

Sagovornici su ocenili da su odnosi Srbije i Nemačke izuzetno dobri i da se razvijaju na obostrano zadovoljstvo.

b92.net
Foto: Wikimedia, Twitter/FCBayernEN

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter