Izvor:
09.08.2016 u 14:06
0

RASPRAVA O IZBORU NOVE VLADE ĆE BITI DUGA: Do kraja nedelje poslanici glasaju o vladi

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković očekuje da će rasprava o izboru nove vlade biti duga, ali je izrazila uverenje da će do kraja nedelje poslanici glasati za vladu mandatara Aleksandra Vučića i prisustvovati svečanom polaganju zakletve novih ministara.

Pretpostavljam da će biti duga rasprava, koja će potrajati. Do kraja nedelje sam ubeđena da ćemo imati prilike da glasamo za vladu mandatara Aleksandra Vučića, da prisustvujemo svečanom polaganju zakletve i da se posvetimo zakonodavnim aktivnostima parlamenta – rekla je Gojković za RTS.

Gojković, koja je za danas u 14 sati sazvala Prvu posebnu sednicu Narodne skupštine u jedanaestom sazivu, na čijem dnevnom redu će biti izbor Vlade i polaganje zakletve predsednika i članova Vlade, rekla je da će se prvo saslušati sadržajan, podroban ekspoze mandatara Vučića po svim temama i oblastima koje vlada Srbije pokriva, a to je, kako je rekla, minimum 10 tačaka.

Mandatar još radi na ekspozeu. On ga neće samo čitati, obavestio je i nas i javnost da će on i komentarisati svoje tačke dnevnog reda, tako da ja nisam videla šta piše u ekspozeu, slušaću kao i ostali poslanici – rekla je Gojković.

Ona je istakla da prigovori opozicije ne stoje, da je poslovnik je jasan, odnosno da nema nikakvog ograničenja za predlagača u vremenu u kome će se obratiti. Gojković smatra da je parlament dosta odmakao u avgustu mesecu, kao i da se planira još jedna kraća sednica koja će biti posvećena samo kadrovskim pitanjima, odnosno izborom i glasanjem za parlamentarne delegacije pri parlamentarnim skupštinama, gde je Narodna skupština članica.

Zatim ćemo imati kraću pauzu, jer svake vlade u svetu kada su izabrane, povuku neke predloge koji postoje od starih vlada, razmatraju ih i ubeđena sam da ćemo u septembru mesecu početi ponovo da radimo – rekla je Gojković.

Dodala je da je mandatar Vučić najavio da će uskoro izaći sa rebalansom ovogodišnjeg budžeta i sa predlogom zakona koji će definisati na drugačiji način nadležnosti ministarstava u vladi Republike Srbije, te da smatra da će jedna od prvih sednica parlamenta biti tome posvećena.

Tanjug
Foto: Commons.wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter