Izvor:
08.08.2016 u 03:23
0

I SANDŽAK JE UZ NJEGA: U Novom Pazaru održan skup podrške ERDOGANU!

U Novom Pazaru večeras je održan skup podrške predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, nakon neuspelog vojnog puča 15. jula. Na skupu u Novom Pazaru putem video-bima direktno se pratio veliki miting u Istanbulu, gde se obratio i Erdogan.

Novopazarsko okupljanje podrške, između ostaih organizovalo je Društvo prijatelja Turske pod nazivom "Podržimo Tursku i volju njenog naroda", a prisustvuju predstavnici sve tri parlamentarne stranke Sandžaka – SDP, BDZS i SDA Sandžaka, kao i Sulejman Ugljanin, koji je predsednik BNV-a. Na bini su se nalazile zastave Turske, Srbije i Sandžaka, okupljeni su skandirali Erdoganovo ime, a razvijen je transparent "Turska i Srbija u Sandžaku ruku pod ruku zajedno".

Nazim Ličina iz Organizacionog odbora pročitao poruku ambasadora Turske u Beogradu Mehmeta Kemala Bozaja.

Vaša građanska inicijativa da organizujete ovaj miting podrške turskoj demokratiji ne samo da izražava vašu solidarnost sa Turskom, turskim narodom i vašim rođacima u našoj zemji već i doprinosi prijateljstvu između Republike Turske i Republike Srbije – poručio je Bozaj.

Čvrsto verujem da će ovaj skup ojačati temelje postojećih prijateljskih veza između dve zemlje čiji ste vi jedan značajan deo kao most između Turske i Srbije – navodi se u poruci Bozaja.

On je izrazio zahvalnost na podršci turskom narodu i turskoj državi i njihovim nastojanjima da odbrane demokratiju.

Član Organizacionog odbora Društva prjatelji Turske Nafilj Sejdović rekao je da se skupom brani osnovno načelo demokratije – vladavina naroda.

Izborna volja građana se mora poštovati – poručio je on okupljenima, dodajući da su Bošnjaci Sandžaka most prijateljstva, most saradnje između Vlade Srbije i Vlade Turske, a da je Sandžak kapija te saradnje.

Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter