Izvor:
05.08.2016 u 02:50
0

VUČIĆ U OBRAĆANJU KRAJIŠNICIMA: „Oluja“ više NEĆE biti!

Oluja više neće biti jer je Srbija dovoljno jaka da brine o svom narodu i nikome više neće dozvoliti takav pogrom – poručio je večeras predsednik vlade Aleksandar Vučić Krajišnicima na obeležavanju godišnjice proterivanja Srba iz Hrvatske.

On je naveo da je danas težak i tužan dan za Srbiju i Srbe, ali je poručio da "oluja" više neće biti.

Nikad nisam govorio pred većim brojem ljudi, hvala vam što ste večeras ovde. Želim svim Krajišnicima da se izvinim što su postojali oni u Srbiji koji su u trenutku zločinačke akcije Oluja okretali glavu od vas i nisu dovoljno brinuli o svom narodu – rekao je Vučić.

Dodao je da krivica nikako ne pripada Krajišnicima, već raznim politikama, pogrešnim i lošim, koje su dozvolile nešto što se "u vašem slučaju moze nazvati zlocinačkim konačnim rešenjem".

Niste nigde pogrešili, vi ste obični ljudi koji su obično i dobro živeli na svojoj žemlji. Ničim niste zaslužili pogrom, bežanje na traktorskim prikolicama, i nemate šta da se stidite toga što oni ne umeju da se stide ni toga što sreću pokušavaju da izgrade na tuđoj nesreći – rekao je Vučić.

Premijer je naglasio da ne veruje u kolektivnu krivicu i da za nesreću prognanih nisu krivi svi Hrvati, već pojedinci koji su bacali bombe na traktorske prikolice i oni koji su ubijali starce.

Vučić je istakao i da odgovori hrvatskim zvaničnicima, slanje protestnih nota služe upravo da bi se neko u Hrvatskoj konačno postideo zbog srpske krvi na rukama i etničkog čišćenja 1995, najvećeg posle Drugog svetskog rata u Evropi.

Vučić je Krajišnicima, ali i Srbima, poručio da Srbija nema nameru da ćuti i onome što se desilo 4. avgusta 1995. godine. On je rekao da je srpski narod i posle 1995. godine, kad je mislio da više nema budućnosti, ustao i da je u stanju da stoji, još bolji, jači i snažniji.

Premijer je naglasio da je Srbija velika za sve, i da nam ne treba veća teritorija, već samo jača i stabilnija zemlja.

Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter