parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

Vučić i pet ministara u Vladi Srbije posetiće Tursku 7. maja!

 

Srpski predsednik Aleksandar Vučić i pet ministara u Vladi Srbije posetiće Tursku 7. maja, izjavio je srpski ambasador u Ankari Zoran Marković, ocenivši da će odnosi dve zemlje u budućnosti biti zasnovani na ekonomiji.

 Marković je rekao da će u delegaciji s Vučićem biti i srpski ministri nadležni, izmedju ostalog, za trgovinu, telekomunikacije i turizam, spoljnu politiku, saobraćaj, energetiku i poljoprivredu, što su, kako je naveo, oblasti buduće saradnje.

Ambasador Marković, koji je 5. aprila predao akreditivna pisma predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, rekao je da je više od četiri godine bio konzul Srbije u Istanbulu i da je "u to vreme mnogo pažnje posvećeno ekonomskim pitanjima", ocenivši da je ekonomska saradnja Srbije i Turske u velikoj meri unapredjena.

On je rekao da mnogi ljudi koji su napustili Jugoslaviju 1960-ih godina i iz različitih razloga žive u Turskoj predstavljaju "most izmedju Srbije i Turske".

"Mentalitet naša dva naroda je potpuno isti. Svim mojim kolegama sam govorio da ako ne znate kako bi neko ovde, u Turskoj, reagovao na odredjenu situaciju, samo zamislite kako biste vi reagovali u istoj situaciji, i dobićete potpuno istu reakciju", izjavio je Marković za tursku agenciju, dodavši da Srbi i Turci imaju 6.000 zajedničkih reči.

Prema njegovim rečima, budući odnosi Srbije i Turske biće zasnovani na ekonomiji.

"Ako govorimo o zajedničkim interesima, ekonomskim interesima, uveravam vas da će naši bilateralni politički odnosi biti unapredjeni... jer će to biti pokazatelj ekonomskog rasta", rekao je Marković.

Predsednik Srbije izjavio je nedavno da ga je predsednik Turske pozvao da poseti Ankaru 7. maja.

 

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/BOKiNFO

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
08:45 TOP - SHOP
09:00 Bolja zemlja
10:40 TOP - SHOP
11:00 FILM
11:55 Vesti
12:05 FILM
12:55 Vesti
13:05 Pazi Paparazzo
14:00 Letnji kamp - Live
16:00 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:10 Glamur
18:35 Upoznajte Parove
21:00 FILM
22:30 Letnji kamp - Nominacije/Izbacivanje
03:00 Posle ručka (R)