Izvor:
18.04.2018 u 21:43
0

Delegacija hrvatskog Sabora zbog Šešelja prekinula posetu Srbiji: „Preko ovoga ne možemo preći“!

Hrvatska delegacija se nakon, kako zagrebački "Indeks" piše, “Šešeljevog divljanja“, povukla u ambasadu, a potom je prekinula zvaničnu posetu Srbiji.

U istom tonu piše i "Jutarnji" čiji je naslov "Šešelj opet divlja".

“Šešeljev incident bio je crta preko koje nije moglo da se pređe”, rekao je Jandroković nakon odluke hrvatske delegacije da prekine posetu, javlja N1.

Vlada Republike Hrvatske je objavila na Tviteru da se cela delegacija vraća u Hrvatsku, dok su zagrebački mediji objavili i saopštenje kancelarije predsednika Sabora Jandrokovića.

“Izaslanstvo Hrvatskoga sabora predvođeno predsednikom Gordanom Jandrokovićem odlučilo je da prekine službenu posetu Republici Srbiji nakon incidenta koji je izazvao predsednik Srpske radikalne stranke i zastupnik u Narodnoj skupštini Srbije Vojislav Šešelj”, navodi se u saopštenju u kojem se ističe da je "oskrnavljena hrvatska zastava".

"Uprkos vrlo dobrom početku službene posete i opredeljenosti da napravimo najbolje za unapređenje odnosa dve države, zbog ovoga čina kojim je grubo povređeno dostojanstvo Republike Hrvatske i Hrvatskog sabora, prekinuli smo posetu”, dodaju oni.

U zvaničnoj dvodnevnoj poseti nalazila se hrvatska delegacija predvođenja predsednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem.

Srpska radikalna stranka je nešto ranije saopštila da je Šešelj u Skupštini Srbije psovao hrvatsku delegaciju i gazio hrvatsku zastavu.

b92.net
Foto: Twitter/kamenjarCom, wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter