Vučić o rešenju kosovskog čvora: "U jedno sam siguran, rešenje neće biti bezbolno za Srbe"!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da još nema predlog rešenja za KiM, da nije siguran da će ispoštovati da to rešenje ponudi do kraja aprila, obećao da će na njemu sigurno raditi ozbiljno, odgovorno i hrabro, ali i konstatovao da ono sigurno za Srbe neće biti lako. 

Vučić je na pres konferenciji koju je imao s premijerom nemačke pokrajine Banen Virtenberg Vindfirom Krecmanom odgovarajući na pitanja novinara rekao da će predlog, ako to bude moguće, uraditi tako da ne oslabi poziciju Srbije, ali i da garantuje da će vredno raditi kako bismo se približili kompromisnom resenju i postigli dogovor. 

Dodao je da ne spada u ljude koji su za to da se održava situacija zamrznutog konflikta i čekaju bolja vremena...

"Jer toga nema, od toga ćemo dočekati samo teža i losija vremena", poručio je, dodajući da naše probleme ne treba da ostavljamo deci, već da ih sada i sami rešavamo i to dijalogom. 

Primetio je, međutim, da sa kakvim god rešenjem da izađe, uveren je da će ono biti docekano "na nož", i to svuda u okruženju, i u svetu, ali posebno ovde u Srbiji.

"Ako zaista želite rešenje onda morate najpre da pobedite na referendumu u svojoj zemlji. Jer, nije mi cilj da nešto kažem da bih zadovoljio nekoga na zapadu, a da do rešenja ne dođemo, već da zadovoljnim građane Srbije, ali ne tako da građani Srbije i dalje ne budu srećni, već da dobro znaju šta im je rešenje, a da njime ne budu poniženi", porucio je prešednik Srbije. 

U svakom slučaju, dodao je, na tom će resenju raditi ozbiljno, odgovorno i hrabro, sa željom da se resenje pronađe.

"Jedino u šta sam siguran je da ono neće biti bezbolno za nas Srbe", zaključio je.

 

tanjug.rs
Foto: twitter/predsednikrs, Twitter/Blok vesti

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost