Sastanak Vučića i Krečmana: Pomoć i podrška Srbiji u procesu pridruživanja EU!

Premijer nemačke savezne pokrajine Baden-Virtemberg Vinfrid Krečman posetio je danas Beograd sa oko 100 privrednika iz te pokrajine i poručio da time žele da otvore prostor za nove investicije u našoj zemlji

- Dotakli smo se svih tema, mnogo vam hvala što ste došli i želimo da učimo od Vas i da napredujemo - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- On je rekao da sem velikana Baden-Virtemberga, ima stotine malih i srednjih preduzeća koji čine pravi razlog velikog uspeha ove pokrajine. Da bismo ta preduzeća privukli mi moramo da smanjujemo birokratiju, veću podršku za sve infrastrukturne projekte i da pokažemo domaćim investitorima da mogu da osnivaju sopstveni biznis - rekao je Vučić.

Kako je naglasio predsednik, posebno su razgovarali o dualnom obrazovanju. 

- Za nas značaj Nemačke i trgovinske razmere veoma brzo napreduju. Dobrodošli u Srbiju -rekao je Vučić.

- Sada sam konačno imao priliku da se odazovem vašem pozivu. Sada imam tu čast da budem ovde sa velikom delegacijom, i to pokazuje da mi zaista ozbiljno radimo na tome da produbimo naše odnose - rekao je premijer nemačke savezne pokrajine Baden-Virtemberg Vinfrid Krečman.

Kako kaže, želimo da stvaramo uslove za dobru saradnju. Sutra je peta sednica mešovite komisije između Srbije i Baden-Virtemberga.

- Živim na obali Dunava, i duž ove reke treba zaista da sarađujemo i smatram da to ima i simboličnu snagu. Ovde sam kako bih podržao i pomogao Srbiji u procesu pridruživanja Srbije EU - rekao je Krečman.

Kako kaže, upravo su mala i srednja preduzeća kičma njihove privrede.

- Trenutno smo svedoci dubokih globalnih promena. Države Zapadnog Balkana su pozvane da nam se prikjljuče i da uspešno nastave putem pridruživanja. Želimo da negujemo prijateljstvo između naših naroda - rekao je Krečman.

 

informer.rs
Foto: twitter/predsednikrs, rts/printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost