Izvor:
16.04.2018 u 22:54
0

Sastanak Vučića i Krečmana: Pomoć i podrška Srbiji u procesu pridruživanja EU!

Premijer nemačke savezne pokrajine Baden-Virtemberg Vinfrid Krečman posetio je danas Beograd sa oko 100 privrednika iz te pokrajine i poručio da time žele da otvore prostor za nove investicije u našoj zemlji

– Dotakli smo se svih tema, mnogo vam hvala što ste došli i želimo da učimo od Vas i da napredujemo – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– On je rekao da sem velikana Baden-Virtemberga, ima stotine malih i srednjih preduzeća koji čine pravi razlog velikog uspeha ove pokrajine. Da bismo ta preduzeća privukli mi moramo da smanjujemo birokratiju, veću podršku za sve infrastrukturne projekte i da pokažemo domaćim investitorima da mogu da osnivaju sopstveni biznis – rekao je Vučić.

Kako je naglasio predsednik, posebno su razgovarali o dualnom obrazovanju.

– Za nas značaj Nemačke i trgovinske razmere veoma brzo napreduju. Dobrodošli u Srbiju –rekao je Vučić.

– Sada sam konačno imao priliku da se odazovem vašem pozivu. Sada imam tu čast da budem ovde sa velikom delegacijom, i to pokazuje da mi zaista ozbiljno radimo na tome da produbimo naše odnose – rekao je premijer nemačke savezne pokrajine Baden-Virtemberg Vinfrid Krečman.

Kako kaže, želimo da stvaramo uslove za dobru saradnju. Sutra je peta sednica mešovite komisije između Srbije i Baden-Virtemberga.

– Živim na obali Dunava, i duž ove reke treba zaista da sarađujemo i smatram da to ima i simboličnu snagu. Ovde sam kako bih podržao i pomogao Srbiji u procesu pridruživanja Srbije EU – rekao je Krečman.

Kako kaže, upravo su mala i srednja preduzeća kičma njihove privrede.

– Trenutno smo svedoci dubokih globalnih promena. Države Zapadnog Balkana su pozvane da nam se prikjljuče i da uspešno nastave putem pridruživanja. Želimo da negujemo prijateljstvo između naših naroda – rekao je Krečman.

informer.rs
Foto: twitter/predsednikrs, rts/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter