Izvor:
23.03.2018 u 13:59
0

Dačić: Govorio sam Vučiću da godinama lažu!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je nekoliko puta govorio predsedniku Aleksandru Vučiću da "nas Zapad svih ovih godina zamajava i da je nase priznavanje nezavisnosti Kosova jedino što njih zanima".

Prema Dačiću, to je vrhunski bezobrazluk i licemerje i Srbija ne može, kako je istakao, pristati na poniženje.

"Kako su se samo lepo setili, mi da priznamo Kosovo, a oni će nam velikodušno dati ZSO koju ne mogu da formiraju evo pet godina", rekao je Dačić i dodao da se "za pet godina završio Drugi svetski rat, a oni nisu u stanju da nateraju Tačija i društvo da primene Briselski sporazum koji su potpisali".

Dačić ponavlja da se do rešenja mora doći isključivo kompromisom, a ne, kako je naglasio, "nametanjem stava da Srbija mora da prizna nezavisnost Kosova".

"Bombama su otcepili Kosovo od Srbije i sada nam govore da je to završena priča. Te granice su za njih svete, a ćute kada Edi Rama svako malo prekraja Srbiju ili Makedoniju", naveo je Dačić.

"Treba im reći: gospodo, sa Zapada, niste vi jedini, postoji i mnogo veća polovina sveta koja ne priznaje nezavisnost Kosova. Možemo se i njima obratiti. A vi ste do sada sedeli sa nama za istim stolom i lagali gledajući nas u oči", zaključi je Dačić.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter