VUČIĆ I TAČI 23. MARTA U BRISELU: Razmena informacija kada je u pitanju faza dijaloga koja se odnosi na sveobuhvatnu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine!

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem 23. marta u Briselu, najavljeno je iz Evropske službe za spoljne poslove.

"Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost i potpredsednica Evropske komisije Federika Mogerini biće domaćin sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Kosova Hašima Tačija koji će se održati 23. marta u Briselu", navodi se u saopštenju portparolke Evropske komisije Maje Kocijančić.

U saopštenju se dodaje da će Vučić i Tači nastaviti razmenu informacija kada je u pitanju faza dijaloga koja se odnosi na sveobuhvatnu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, kao i da će razmotriti rad na implementaciji već postignutih dogovora.

Sastanak Vučića i Tačija bi trebalo da se dogodi u poslepodnevnim ili večernjim časovima u petak, prema informacijamaiz diplomatskih izvora u Briselu.

Istog dana u Briselu se završava i dvodnevni samit lidera EU kome prisustvuje šefica EU diplomatije Federika Mogerini.

 

Izvor: Kurir
Foto: Twiter/Savet za Bezbednost

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost