Izvor:
24.02.2018 u 00:19
0

Brnabić u Zaječaru: Veoma važan regionalni razvoj!

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić posetila je danas Zaječar gde je sa rukovodstvom opštine razgovarala o projektima koji se realizuju i podsticanju lokalne privrede i poručila da je veoma važan regionalni razvoj.

Kako je rekla, bilo je reči i o Fabrici kablova Zaječar, koja je jedan od najvećih poslodavaca u tom mestu i da to "sve ide kako treba".

"Zanimalo me je da li je rešen problem sa Fabrikom kablova Zaječar, u čije se rešavanje aktivno uključila i vlada. Zato sam zahtevala da direktor fabrike, poljski investitor, bude ovde. To sve ide kako treba i nadam se da ćemo ubuduće sa tim investitorima imati još neke dobre vesti u vezi sa proširenjem proizvodnje. To je cilj i vlada je tu da podrži takve projekte", rekla je Brnabić.

Premijerka je dodala da se u tom kraju, pre svega preko Kancelarije za javna ulaganja, sprovode projekti u domenu školske i zdravstvene infrastrukture, koji, kaže, dobro napreduju, ali je želela da porazgovara o tome koji su još prioritetni projekti za Zaječar.

Podsetila je da je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu objavilo poziv za finansiranje projekata jedinica lokalne smaouprave, koji traje do 15. marata, a za koji je izdvojeno 320 miliona dinara, od čega je 80 odsto predviđeno za projekte komunalne infrastrukture.

Brnabić je poručila da je veoma važan ravnomerni regionalni razvoj, podsećajući da se prethodna vlada fokusirala na jug centralne Srbije i Niš, koji je postavljen na noge, a da se sada fokusira na druge gradove, poput Kragujevca, Loznice…

"Tu pokušavamo da dovedemo veće investitore, ali i da skrenemo pažnju lokalnoj samoupravi da se bavi preduzetnicima i malim i srednjim preduzećim na lokalu", rekla je ona i dodala da će biti otvorene nove kreditne linije za preduzetnike i mala i srednja preduzeća.

Podsetila je da su zakonskim rešenjima predviđene poreske olakšice za one koji žele da pokrenu privatan biznis i dodala da nadležni žele da unarpede preduzetništvo u lokalnim samoupravama kakve su Bor ili Zaječar, ili koje su na rubnim područjima, odnosno u koje treba da uložimo više radi ravnomernijeg regionalnog razvoja.

Premijerka je rekla da je važno da se krene sa izgradnjom prvih 1.500 stanova kao prva faza kako bi pripadnici službi bezbednosti mogli i da vide da je država ozbiljna u tom poslu, a da će ubrzo nakon toga biti i druge i treće faze, te da će Zaječar naravno biti jedno od mesta gde će se ti stanovi graditi.

Odgovarajući na pitanja u vezi "Agrokora" premijerka je rekla da pratimo situaciju i da je tu i Radna grupa na čijem je čelu, da se sve prati blisko sa NBS koja je, istakla je, odigrala ozbiljnu ulogu kao kontrolni mehanizam.

Dodala je da se ostavka poverenika hrvatske vlade za Agrokor Ante Ramljaka neće odraziti na naše firme koje posluju u tom koncernu.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter