Izvor:
22.02.2018 u 18:43
0

ŠEF TIMA MMF-a DŽEJMS RUF: „Srbija uspela da se izvuče i rupe“!

Srbija je uspešeno sprovela trogodišnji aranžman sa Medjunarodnim monetranim fondom (MMF) koji ističe 22. februara, ali je to samo prvi korak u izgradnji snažne i dinamične ekonomije, sposobne za globalnu konkurenciju, navodi se u danas objavljenom izveštaju MMF-a povodom završetka aranžmana.

– Program je završen znatno uspešnije od očekivanja, nadmašujući mnoge od makroekonomskih ciljeva – rekao je šef tima MMF-a za Srbiju Džejms Ruf.

On je ukazao da je "Srbija uspela da se izvuče iz rupe" i da se posle višegodišnje stagnacije u vreme globalne ekonomske krize, ponovo beleži rast uz povećanje investicija i zapošljavanja.

– Puno toga je započeto na transformaciji zemlje u zrelu tržišnu ekonomiju, te reforme treba produbiti kako bi Srbija dostigla svoj maksimalni potencijal – preporučio je Ruf.

MMF je podsetio da je u 2014. ekonomija u Srbiji bila u ozbiljnim problemima, a da je posle globalne finansijske krize iz 2008. privreda stagnirala, dok su slabe javne institucije, urušavanje prihoda od poreza i prekomerna potrošnja državnih i javnih preduzeća rezultirali ubrzanim rastom javnog duga.

U izveštaju MMF je navedeno da je pohvalno što je Srbija u 2017. godini imala budžetski suficit, što je ekonomsko poverenje vraćeno i povećana ulaganja domaćih i inostranih investitora.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter