Izvor:
21.02.2018 u 00:46
0

DAČIĆ: Ministar mi je rekao da Francuska želi da bude lider u podršci Srbiji na putu ka EU!

Dačić je nakon sastanka sa francuskim kolegom izjavio da je interes Srbije da jača partnerstvo sa zemljom s kojom je potpisala, kako je podsetio, Sporazum o strateškom partnerstvu.

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa ministrom evropskih i spoljnih poslova Francuske Žan-Ivom Le Drijanom s kojim je razgovarao o jačanju bilateralne saradnje dve zemlje, podršci Srbiji na njenom evropskom putu i rešavanju pitanja oko Kosova i Metohije.

Dačić je nakon sastanka sa francuskim kolegom izjavio da je interes Srbije da jača partnerstvo sa zemljom s kojom je potpisala, kako je podsetio, Sporazum o strateškom partnerstvu.

– Ministar mi je rekao da Francuska želi da bude lider u podršci Srbiji na putu ka EU. Srbija je svesna obaveza koje ima na tom putu i potrebe da nastavi sa reformama – kazao je prvi potpredsednik vlade koji boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Francuskoj.

Dačić je naveo da je u razgovoru dvojice zvaničnika izražena zajednička želja da se na miran način i u dijalogu rešavaju sva otvorena pitanja na Balkanu, pa i pitanje Kosova i Metohije.

– Siguran sam da ćemo imati dovoljno razumevanja od našeg starog saveznika Francuske za želju Srbije da se dođe do rešenja koje će uvažavati interese svih strana na KiM i koje će samim tim biti osnova za dugotrajan mir i stabilnost u regionu – uveren je Dačić.

Kako je rekao, na sastanku je istaknuto i da je ova godina veoma značajna za podsećanje na staro savezništvo između Srbije i Fancuske, a to je stogodišnjica od završetka Prvog svetskog rata.

– U tom smislu se sa velikom pažnjom može očekivati uzvratna poseta mog kolege 12. i 13. aprila koja treba da bude uvod za posetu francuskog predsednika Makrona Srbiji koja bi trebalo da usledi do kraja godine – rekao je Dačić.

Izvor:Telegraf
Foto: Tanjug printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter