Izvor:
20.01.2018 u 23:49
0

POSETA KOSOVU I METOHIJI: U Lapljem selu očekuje se dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića!

U Lapljem selu očekuje se dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji će razgovarati sa građanima u Domu kulture.

Više stotina Srba iz Lapljeg sela , Gračanice i okoline došlo je da razgovara sa predsednikom Vučićem, svi prilazi Domu kulture su zakrčeni, a sala je već krcata.

Vučić je posetio na kratko i manastir Gračanicu.

Podsetimo, predsednik Vučić se nalazi u poseti Kosovu i Metohiji. On je danas obišao manastir Banjsko, gde je ohrabrio Srbe poručivši da će država nastaviti sa ulaganjem u južnu pokrajinu.

Predsednik je podvukao i da će Beograd i Priština razmenjivati informacije o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, iako je Srbija tražila da učestvuje u istrazi, a kosovske vlasti to nisu odobrile.

Vučić je nakon toga u pratnji direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića, šefa BIA Bratislava Gašića, predsednika opština sa severa Kosova i predstavnika Srpske liste polaganjem venca odao počast tragično ubijenom Ivanoviću.

Usledio je i sastanak sa političkim liderima Srba na KiM na Tehničkom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici, nakon čega se obratio građanima rekavši:

– Razgovori su protekli u atmosferi užasa posle stravičnog ubistva Olivera Ivanovića, pričali smo i o Briselskom sporazumu, poštovanju Rezolucije 1244, zahteva da Srbija da oružje… Ali moj odgovor je da se nadam da će Srbija davati novac, pre svega za vrtiće, škole, bolnice… Najviši interes Srba je mir, ostanak i opstanak na ognjištima. Razgovarali smo i o uspostavljanju jedinstva, poverenja i poštovanja među Srbima, i ovde na severu, ali i svuda. Mi ćemo da pustimo da prištinske insitucije, koje imaju efektivnu nadležnost, pokažu rezultate u istrazi ubistva Ivanovića, jer je razrešenje neophodno zbog straha koji ljudi osećaju, ali i budućnosti. Želimo da znamo imena počinilaca i nalogodavaca, ko god oni bili, Srbi, Albanci ili drugi stranci. Prema njima neće biti milosti.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Twiter/Savet za Bezbednost

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter