Izvor:
27.12.2017 u 05:44
0

Dačić u „Ćirilici“: SAD, Velika Britanija i Francuska nam nisu prijatelji, rešenje je u direktnom razgovoru sa Trampom!

Dačić je iskreno progovorio i o takozvanim prijateljima Srbije.

– Daleko od toga da su nam SAD, Velika Britanija i Francuska prijatelji. Neka izvini predsednik Vučić, ali tako je dok rade protiv naših interesa. Pozivam sve naše ljude u inostranstvu da mi se jave i da ukoliko imaju bilo kakve veze sa tim zemljama da uradimo nešto zajedno – rekao je Dačić i otkrio koliki je albanski uticaj u Stejt departmentu:

– Barjaktari, američki diplomata inače poreklom sa Kosova, mi se obratio na srpskom. Sa Mekmasterom sam pričao posle zvaničnih sastanaka, ali ga je Barjaktari bukvalno odvlačio od mene. Da vas pitam, kakvi smo mi strateški partneri kada je poslednji američki predsednik koji je boravio u našoj zemlji bio Džimi Karter, a Velike Britanije premijerka Margaret Tačer – rekao je Dačić i ponudio rešenje višegodišnjeg mimoilaženja sa američkom politikom:

– Mislim da je rešenje direktan razgovor sa Donaldom Trampom jer Stejt department to neće pokrenuti nikada.

Dačić se potom okrenuo odnosima sa Rusijom.

Sa njima se sastajemo, pregovaramo, često se i ne slažemo, ali imamo redovan diplomatski odnos. A kada odemo u Ameriku, oni nas tretiraju kao građane drugog reda. Ne daju nam čak ni parking mesto ispred konzulata u Njujorku. To sam Amerikancima rekao u Vašingtonu i upitao Badžetza Pacolija: je li tako Pacoli? A on se snuždio i baš sam ga uvalio u probleme.

Šef srpske diplomatije se potom okrenuo unutarpolitčkim temama i otkrio nešto što javnost nije znala.

Bio sam na sastanku sa Đinđićem i najavio mi je moguću koaliciju sa SPS, jer je rekao da dok je živ ne želi da sarađuje sa Koštunicom i G17 plus. Svedok ove priče mi je Ružica Đinđić. A onda je uzeo u ruke novčanicu čiji ste tada žig mogli da skinete rukom. Eto kakvo je mišljenje imao o svojim koalicionim partnerima – rekao je Dačić, aludirajući na Mlađana Dinkića.

Na pitanje Milomira Marića može li se promeniti zapadna klima u odnosu na nas, Dačić je rekao:

– Ako nam se interesi ukrste, možemo biti miljenici moćnih sila. Ne može se od nas očekivati da se ponašamo kao neki u regionu jer su naši problemi drugačije prirode.

happytv.rs
Foto:
Twitter/InSerbia News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter