Izvor:
09.07.2016 u 17:04
0

EVROPSKI PARLAMENTARCI U POSETI: Srbija je na dobrom putu

Poslanici Evropskog parlamenta, članovi grupe "Prijatelji Srbije" boravili su u petak u poseti Srbiji, tokom koje su razgovarali sa predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti, kao i civilnog sektora, a predsednik te grupe Emilian Pavel poručio je da Srbija ima prijatelje i da je na dobrom putu.

Ima još posla koji treba obaviti. Vlada i parlament i dalje moraju da sprovode reforme, ali Srbija je na dobrom putu – rekao je Pavel Tanjugu.

On je dodao da su evropski parlamentarci u razgovoru sa predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti uvideli da Srbija, osim na poglavljima 23 i 24, radi i na drugim, tehničkim poglavljima.

Pregovarački tim je vrlo profesionalan, znaju šta je posao evropskih integracija i očekuju da će do kraja godine biti otvoreno još poglavlja u pregovorima sa EU – rekao je Pavel.

On je naveo i da je važno i da se građanima predstave reforme koje će biti preduzete na putu ka EU, odnosno da im se ukaže da se one sprovode kako bi život građana bio bolji.

Poslednjih godina zemlje čalnice EU su više diskutovale o pitanjima sa kojima se suočavaju, nego o prednostima koje EU donosi našim građanima. Srpska vlada u narednom periodu treba da ukazuje građanima na prednosti EU – istakao je Pavel.

Evropski parlamentarci su tokom posete Beogradu razgovarali sa predsednicom parlamenta Majom Gojković, ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović, ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, šeficom pregovaračkog tima Tanjom Miščević, predsednicom Odbora za evropske integracije, kao i predstavnicima Privredne komore, civilnog sektora i medija.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ bokismoki

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter